Derin Mezarlar (Zagor-Kısa cümleler 2/3)









"Beklentileri karşılamak için anlamsız sorumlulukları sırtlamak en az bir ruhun bedenden ayrılmasını izlemek kadar acı vericidir"

 (Evet tam olarak böyle uzun bir cümleyi  gözlerini  kırpmadan, bulanmış gözlerimin içine  bakarak söyledi. Bir ruhun bedenden ayrılmasını izlemek kadar acı verici bir şekilde.)

Onun anısına 

-Tam olarak yerini bilemesem de  sol yanımda derince bir mezar var, ister kalp deyin ister yürek isterseniz kimsesizler mezarlığı  hatta kimilerine göre bir buz dolabı ama asla  yosun tutmuş bir taş olmadı, bunu başara bilmesi için sanırım bütün eylemlerine son vermek lazım, kısaca ölüm. Ama  böyle  basit bir nedenden yada böyle  kısa cümleler ile anlatılmamalı bu, ne bileyim belki Oskar'a aday gösterilen ilk yazı kıvamında olmalı  belkide Nobel fizik ödülüne laik görülmeli anca o zaman hak ettiği durgunluğa  kavuşabilir ve anca o zaman ne kadar anlamsız olduğu  anlaşılabilir.

-Hem o derin derin olan mezara kimleri gömdüm bilmek istersin belki, ilk annemi gömdüm, hem küçük kalplerde acılarda küçük olurmuş. Göz yaşsız, sessiz sedasız tek kişilik cenaze töreni düzenledim, emdirdiği süt oluk oluk burnumdan aktı, ağzımdan aktı kulakarım dan aktı, gözlerimden düşemedi. Gözlerime baktığı zaman gözlerim kaçıyor yerinden fırlıyor kaçacak bir cehennem arıyor,  iyi bir evlat olamadım. Sonrasında kardeşlerimi  hepsine alıştıktan sonra  ilah yaptığım  babamı  öldürmek kolay olmadı. O bir ilahtı bana  baltamı veren  bir ilahtır, dolayısı ile yarı ölümlü oluyordum bende, filmlerde hep böyle olur ve özenirdik.  Bütün sevdiklerimi kimsesizler mezarlığına  gömdüm, nedenini bilmeden bence insanları yadırgamamalı yada yargılamamlılar, ben iyi bir katilim ardımda hiç  bir iz bırakmadan hepsini öldürdüm. Her birinin ikinci kez ölmelerine tahammül edemezdim, belki  bir trafik kazasında belki bir yangında ve belkide psikopat bir sapığın bıçağında ölmelerine asla izin veremezdim. Şimdi her biri ilah olan babam kadar ölümsüz. En sevdiklerimi ilk ben öldürürüm.

-Hem şu sırada yani tam şu anda çok uzaklardan gelen kahvemi içiyorum.




Yorumlar

Yorum Gönder

denemelisin

Bu blogdaki popüler yayınlar

bi dakka