Bu unutkanlık başa bela

Hava güzel hemde oldukça güzel, öyle ki akşam üstü esintisi başladıktan kısa süre sonra kahvenin ocak arkasında duran askılığa astığım poları giydim. Şimdi mayıs ayının o insanı sinir eden cılız ama üşüten rüzgarları sonrası ise biliyorum ki şeker olsan kıvamında eriyecek güzellikte olacak. Gecenin bir yarısı ve amaçsız insanların amaçsız yürüyeceği saat, bu saatte yürüyenlere kötü insan gözüyle bakılacak saat, belkide on iki yıllık uzaktan sevmeleri boş verdiği saat ve belkide... Haydaaa

-Hayırdır ? ( aracın penceresinden  el fenerini yüzüme tutarak, bide bok varmış gibi sarkmış  )
-Hayırdır..? ( ışık gözümü alıyorken)
-Dalga mı geçiyorsun ? ( sinirlenmiş olmalı ki hızlıca kapıyı açarken )
-Dalga geçtiğimi mi düşünüyorsun ? ( Gayet ciddi olduğum an )
-Ver lan kimliğini... ( Elini uzatırken )
-Özür dilerim ama prensip olarak kimlik taşımıyorum kişisel bir meselenin mücadelesinde zafer kazanmak üzereyken bu savaşı mağlubiyet ile alırsam bendeki yıkımı önce bana sonra insanlığa zarar verir ama siz ısrarcı ve bende takıntılı bir insan olduğum için bu ihtimal doğrultusunda belki ikibindokuzlarda aldığım yinede bir kimlik olarak verilen öğrenci kimliğini aldım sırf şu an için bunun için bu vesile ile bu kimlikte sizin şahitliğiniz önünde tedavülden kalkma görevini onurlu bir şekilde yerine getirdiği için kendini onurlu hissediyordur ben olsaydım o şekilde hissederim yani demem o ki bir amaç için hayata gelmiş bir şeyin o amacını gerçekleştirip yok olduğunu hissetmek onurlu bir şey olurdu. Amaç amaç ve amaç... Heeee unutmadan söyleyeyim açık öğretim fakültesi iktisat bölümü, bir diğer değişle "lisans" hani "ön lisans" dan bir tık daha öte olan şey bir etiket ne bileyim bir başarı göstergesi hani şey gibi "-nerede okuyorsun ?  -ehu ehu Boğaziçi.. -yapma yaaa..." yaptırmak için ama bizim kabiliyetimiz anca onu almaya yetti onca yıl liseden sonra kalan birikimim oymuş haaa lisede burada ki anadolu lisesi

-Yapma yaa anadolu lisesinden mi mezunsun, niye kazanamadın boğaziçi filan ? ( Daha bitirmeden birden lafımı kestiği an )

-Yok efendim, o öyle değil benim okuduğum dönemde düz lise idi ama genellemede İstanbul'da bir çok özel lise ve kolejin eline verirdi, ben iki sene üst üste kalınca beni şutladılar yani sözüm ona lise ikinin sıralarını göstermeden yolu gösterdiler sonrasında valide sultanımın baskısı ile açık liseye yazıldım sorunsuz bir şekilde bitirdim üstelik tekrar yapmadan ve dersten kalmadan. Sonra işte ana yüreği evlatlarının etiketsiz olmasını istemezdi elbette onların başarılı komşu çocuklarından akraba çocuklarınan daha iyi olması gerekirdi, ama bilmiyorlarki bütün komşular bütün komşuların çocuklarını başarılı bulurlar -_- yemin ederim hepimiz kendi alanında başarılı çocuklarız özellikle ben kötü bir insan olamam. 

-Oğlum sen ne içtin de benle böyle taşak geçiyorsun yavşak! ? ( Kolumdan tuttuğu an )

-Bak arkadaşım, yanındaki senden daha tecrübeli yılların polisi dururken seni muhatap alıp sorularına cevap veriyorsam sırf sen piş diye bide memur amca ile daha öncesinden bir merhabalığımız var sen belli ki yeni mezunsun da, her neyse ona saygımdan ("memur abi") adam gibi konuşuyorum sordun cevap verdim yavşaklık bunun neresinde?

-Bin lan arabaya ! ( arabaya doğru çekerken )

-Ta bi ki de ama yaklaşımınız çok yanlış bunu söylemek istiyorum.

-...

-Bana örnek olmalısın, emniyet kemerini tak. ( Cadde de normalde yapmamamız gereken hızı yaparken )

-Oğlum sen nesin? 

-Ne demek sen nesin, böyle saçma soru mu olur ? İnsan olmaya çalışıyorum.

-Emniyete geçelim de senin ağzını yüzünü bi sikeyim, orospu çocuğu iki saatten beri sinirlerimin anasını sikip bıraktın. Ulan amına koyduğum çocuğu kimsin lan sen taşak geçiyorsun, aramadım ama üstünde kesin bir şeyde çıkar yoksa ne işin var bu saatte, torbacı mısın lan sen, senin ananı siktim oğlum hayat hikayen bitti senin.

-Bak güzel arkadaşım, Türk ceza kanununa göre asayişi bozan hallerden ceza keseceksen öyle bir durum yok, zaten memur beyde şahit bütün olanlara, hem torbacı da değilim ve üstelik onca küfüre karşı elbette benimde düşündüklerim var.

-Sen beni tehdit mi ediyorsun, dayın mı var lan senin?

-Vallahi ne yalan söyleyeyim var, kendileri emekli memur ve bir birimizle sürekli muhabbet ve sevgi halindeyiz, ama kullanmam aramam. Kendi sorunlarım ile başkalarına dert olmamaya çalışırım çünkü insan oğlu yeterince dertli, bu insan oğlu yeterince dolu. Pimi çekilmiş patlamaya hazır bombam hatta zaman ayarlı bomba  ama zamanlaması çoktan geçmiş, herhalde mekanik bir sorun teller temas edemediği için mekanizma devreye giremiyor. Hangi saniye bir birine değer kimse tahmin edemiyor yani en azından ben kendim için öyle hissediyorum.
( kodes dakikaları boyunca bolca dayak )
Yok komiserim olay anlattığım gibi, hatta öğrenci kimliğim üstünde fotoğrafım ve tc numaram yazmakta, üstelik barkodlu  manyetik kart sahte de değil.

-Eeee ondan GBT'ni sorgulamadılar mı niye getirdiler ne yaptın ?

-Yok komiserim, olduğunu söyledim ama bakmadılar.

-Oğlum sen gerizeka mısın ? (memura)

-Diğer memur beyde bütün olanlara şahit zaten, buyurun çağırın isterseniz anlatsın. Üstelik üstümü bile aramadan torbacı muamelesi yaptı.

-Aramadı mı üstünü ?

-Yok vallahi.

-Gönderin bu çocuğu...


 Yediğim onca dayak haklı  savaşımın bir zaferiydi, ımmmm ağzum gozımm dağuldu ama zaferle çıktım bunu resmiyetle  taçlandırmanın ayrı bir gururu olduğunu söylememe gerek yok her halde ama yol uzun, aslında fazla uzak değil sadece bir kaç sokak geride evim, bu şartlarımda bana oldukça uzak geliyor nedense. Ama bu şans olamaz. ( bir ekip otosu )

-Kaldır elleri kaldır kaldır kaldır...

-İşte bu kötü şans.

-Ne dedin sen ? ( üstümü ararken )

-Kötü şans.

-Ağzını gözünü dağıtmışlar bide şans mı arıyorsun, kimle kavga ettin ne yaptınız? ( cüzdanımı çıkartıp el feneri ile içine bakarken )

-Yok memur bey küçük bir anlaşmazlık çıktı o kadar, ben halimden şikayetçi değilim. ( avuç içlerimi dizlerim ile kavuştururken yere patlak dudağımın kanını tükürürken )

-Şu kimliği GBT'ye sok... ( diğer memura )

-kimlik mi ? ( birden dikilip memurla göz göze gelirken )

-Oğlum sen hasta mısın? ( birden dikilmemden irkilip anlık korku ile gözlerime kitlendiği an )

- Kimliğimi üstümde mi unutmuşum ?  ( o an )

Yorumlar

Yorum Gönder

denemelisin

Bu blogdaki popüler yayınlar

bi dakka